Kesä mielessä ja pääsy taustakuvan maisemiin Saimaalle!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

12 paitaa valtameressä

Kulttuuria tälle viikonlopulle! Laulajien vuoden pituinen "12 paitaa"-projekti huipentui sunnuntaina ensi-iltaan. Esitys meni kai ihan hyvin sekä katsojien että esiintyjien mielestä. Aamulehtikin huomioi arvostelulla: "Kaksitoista paitaa onkin komeaa katsottavaa ja etenkin kuunneltavaa..niin jylhästi ja painokkaasti se kajahtaa." Ensi viikonloppuna vielä kolme näytöstä, sitten pallo annetaan Seinäjoelle Jusseille, jotka esittä(ne)vät kuorodraaman ensi vuonna.
http://www.kaksitoistapaitaa.fi/


Maanantai-iltana sitten kävimme katsomassa vaikuttavan ranskalaisen luontodokumenttifilmin "Oceans". Siinäpä oli toimintaa ja efektejä yhden elokuvan tarpeisiin ja ilmeisesti luomuna... Suosittelemme!


Jaa, että mitä ruokaa söimme viikonloppuna? Öljy-valkosipulimarinoitua uunilohta perhosina, lisukkeena keitettyä parsaa itsetehdyssä hollandaise-kastikkeessa, jälkiruokana kahvia ja aprikoosijuustoleivos (alla ohje kuudelle leivokselle):

Leivospohjat:
100g LU Bastogne-kanelikeksejä murskattuina
40 g voita
Täyte:
2 liivatelehteä
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinta:
1 prk Piltti-aprikoosisosetta
1 dl appelsiini- tai ananasmehua
1 dl hyytelösokeria

1. Laita annosvuokaan valmiiksi Muffins-paperivuoat.
2. Murskaa keksit (pakastepussissa) kaulimella. Sekoita sula voi ja keksimurska. Painele seos vuokien pohjalle.
3. Vatkaa kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokeri.
4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota se kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä hetki ja valuta se tuorejuustoseokseen tasaisesti samalla sekoittaen. Kääntele siihen sitten kermavaahto.
5. Jaa kerma-juustoseos tasaisesti vuokiin. Anna hyytyä muutama tunti.
6. Kuumenna aprikoosisose ja hedelmämehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja nosta liedeltä. Anna jäähtyä muutama minuutti.
 7. Lusikoi hedelmäliemi leivosten päälle. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Säilyy (ja itse asiassa paranee) jääkaapissa muutaman päivän.

Helppoa ja hyvää, eikä maksa paljon!

1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä! T. tykkäs niin paljon, että oli heti pakko kokeilla, katotaan miten onnistuu... R

    VastaaPoista