Kesä mielessä ja pääsy taustakuvan maisemiin Saimaalle!

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Arjen sankarien viikonloppu?

Kuten olette huomanneet, perjantai-iltamme näyttää keskittyvän herkutteluun ja lauantai ja sunnuntai on sitten palauttelua. Jossakin määrin oli näin viimekin viikonloppuna.
Perjantai-illan ateria oli yksinkertainen, mutta jälleen onnistunut pastasalaatti seuraavanlaisella reseptillä (kahdelle hengelle):
Salaattikastike: Kuppiin veitsen kärjellä murskattu valkosipulinkynsi, ripaus suolaa,1,5 rkl viinietikkaa ja 1 tl hunajaa. Anna seistä varttitunti. Ota valkosipuli pois ja sekoita joukkoon 3 rkl oliiviöljyä.
Pasta:
125g pennepastaa keitetään puolipehmeäksi (napakaksi, voisi joku sanoa) miedosti suolatussa vedessä, sen jälkeen huuhdotaan nopeasti kylmällä vedellä lävikössä. Laita pasta kulhoon ja valuta kastike päälle. Leikkele saksilla 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleiksi, lisää muutama kivetön musta oliivi ja1 rkl kuivattua timjamia. Päälle rakeista suolaa ja mustaa pippuria morttelista. Tarjoilua ennen laitetaan sitten päälle juustoa maun mukaan (mozzarellapaloja, parmesaanilastuja tms.), tuorevihreätä (timjamia, rucolaa, basilikaa) ja ilmakuivatun kinkun suikaleita.

Lauantaina lähdimme nopean päätöksen perästä (seitsemältä päätös - kahdeksan junalla jo matkalla) Helsinkiin tarkoituksena käydä tervehtimässä jälkikasvua ja tsekkaamassa Minna Canthin päivän kunniaksi Ateneumin uusi hieno Arjen sankarit-näyttely.

Näyttely olikin ennakkomaineensa mukainen (ja näköistaidetta, joten olisi varmaan kelvannut perussuomalaisillekin), hienoja suomalaisia maalauksia suhteutettuna aikansa muuhun taiteeseen. Vielä poikkitaiteellinen yhteys valokuvaukseen ja kirjallisuuteen. Todella täysipainoinen! Hieno on muuten myös näyttelyn nettimateriaali, käy vaikka katsomassa:
http://ateneum.valtiontaidemuseo.info/arjensankarit/index.html

Päivä oli täysipainoinen, vaikka kotiin palasimme vielä illalla hyvissä ajoin.

Sunnuntaina sitten ensin kahdeksan kilometrin aamupäiväkävely paikalliseen Ikeaan, kahvit (niin halpaa kahvia ei muuten löydä mistään, eikä laatukaan ollut ollenkaan huono! Kaksi kuppia kahvia, kaksi pullaa ja kaksi lasia juomaa 2,80! Ei silti kannata pelkästään halvan kahvin perässä mennä, voi lopulta tulla kalliiksi.), joitakin ostoksia siellä ja bussilla takaisin kotiin.
Juuripersiljaa juuri...

Karitsaa ja juuripersilja-bataattivuokaa. Aika hyvää!
Sunnuntaiateria: juuripersilja-bataattimuhennos ja yrttimarinoitua paistettua lammasta. Juuripersilja oli meille uusi tuttavuus, tuoksu ja maku jostakin palsternakan ja sellerin välimailta ja uunissa laatikon tapaan tehtynä muhennoksesta tuli herkullinen. Lampaanfile oli vain neljänneskilon painoinen, mutta siitä riitti meille kahdelle oikein hyvin. Ennen kävelyämme laitoimme sen marinoitumaan öljypohjaiseen liemeen, johon laitoimme murskatun valkosipulin kynnen, tippa kasvisfondieta, tilkka punaviiniä, kuivattuja yrttejä (basilikaa, rakuunaa ja mitä kaikkea löysimmekään kaapista), mustaa pippuria. Lihan leikkasimme viipaleiksi ja paistoimme pannussa nopeasti pihvin tapaan. Lautaselle vihreäksi laitoimme kokonaisia sokerihernepalkoja ja lehtipersiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti