Kesä mielessä ja pääsy taustakuvan maisemiin Saimaalle!

maanantai 28. helmikuuta 2011

Sunnuntain viettoa tämäkin

Aamuhetket ovat parhaita. Sisäinen kello herättää jo klo 6 sunnuntaiaamuna! H on aamuvirkku (tarkoittaa myös illantorkku) ja P vähän niinkuin toistepäin. P:n vuoro keittää aamukahvit (joka toinen aamu, vaikka mielestään sopimus ei aina ole pitänyt kutiaan). Ihana tuo pitkä aamu - meillä tapana kuunnella sunnuntaisin radiota, josta klo 7.05 alkaa "Näistä levyistä en luovu" ja klo 8 Nadjan huone. Aamun lehtikin tulee luettua hartaasti ja hitaasti...
Työasioiden teko vei taas liikaa aikaa pyhäpäivästä, mutta kerittiin kyllä huolella paneutua ruoankin laittoon. H on leiponut suhteellisen paljon pullaa elämänsä aikana, mutta ruokakirjan (kso. eilinen blogi) ohje oli sikäli  hyvä, että taikinan alustukseen ja kohottamiseen (melkein tunti) käytettiin paljon aikaa (eikä käytetty konetta vaivaamiseen, vaan sekoitettiin puuhaarukalla!!!!). Ja kardemumma ehdottomasti kokonaisista morttelilla karkeaksi survottuna. Ainekset: 75 g voita, 3 dl sinistä (tai jopa punaista) maitoa, puolikas hiiva, vähän suolaa, desi sokuria, pari rkl kardemummaa, 7-8 dl vehnäjauhoja.

Menyy oli kuten eilisessä blogissa suunnittelimme. Avokadokastike oli todella ihana tuttavuus. Emme oikein ole pitäneet sen rasvaisen "mauttomasta" mausta, mutta nyt kyllä kertaheitolla tykästyimme (varmaan syynä oli kunnollinen resepti).

Kalamurekkeessa massa tuntui jäävän liian kosteaksi, joten käärimme ne aluksi folioon. Sitruunanvarret jätimme ostamatta, mutta sijalla käytetyt grillitikut kärventyivät uhkaavasti vastusten alla, joten ne poistimme ennenkuin palokunta tulisi paikalle. Lopputulos oli kyllä mielestämme aivan mahtava. Tuore korianteri antoi pikantin maun kalalle. Mureketaikinan ainekset: pari kuhafilettä (nopeasti!) jauhettuna, hienonnettua sipulia, 1 vihreä chili hienonnettuna, korianteria hakattuna, lusikallinen kalafondia, ½ sitruunan mehu, tl sokuria, ½ tl suola, kevyesti vatkattu munan valkuainen
Viininä oli Pfaffenheim-valkkaria..suositellaan.
Jälkkäri: Kreikkalainen jugurtti, paahdetut pähkinät ja hunaja on niin helppo ja niin hyväää.....

H&P olivat kovin tyytyväisiä ja heittäytyivät telkkarin eteen katsomaan Holmenkollenin kisoja (jännä miesten hiihto), mutta missä ulkoilu???? - aurinko on paistellut melkein koko päivän ja pakkasistakin ollaan päästy.
Mökkinaapuriltakin tuli terveiset Saimaalta, sielläkin aurinkoa ja pakkasta vain pari astetta.
Siispä mekin reippaalle lenkille vielä.....

2 kommenttia:

  1. Avokado kastike: 1 (kuorittu) sipuli ja 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna kuppiin, lisää 2 rkl punaviinietikkaa, vähän suolaa ja mustaapippuria. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
    Sekoita joukkoon 1 avokado soseena ja 1 rkl sitruunan mehua, 3 rkl ranskankermaa ja 3 rkl mietoa öljyä.

    VastaaPoista
  2. hyvältä kuulostaa leipä, täytyy laittaa itsekin kokeiluun! t: k

    VastaaPoista