Kesä mielessä ja pääsy taustakuvan maisemiin Saimaalle!

lauantai 26. helmikuuta 2011

Ruoasta olemme aina pitäneet....

Tänä viikonloppuna panostamme erityisesti hyvään itsetehtyyn ruokaan!
Jouluksi saimme uuden mainion keittokirjan "Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla" ( Anna ja Fanny Bergenström, Otava 2009). Kirjan idea on lähestyä kulinaristista elämystä reseptein, jotka on ryhmitelty raaka-aineittain, esimerkiksi avokado, inkivääri ja chili ovat saaneet omat lukunsa.
Perjantaiaamuna vielä aamukahvia juodessa (muuten, aamukahvi on juotu aina (jo 35 vuotta) sängyssä) valitsimme tuosta jo ulkonaisestikin ihanasta kirjasta reseptit päivällistämme varten.
Kardemumma-luvusta  mielenkiintoa herätti mausteinen sahramiriisi kardemumman ja broilerin kera. Jälkiruoaksi houkutti Mangosorbetti. -Siis ei ikävä kyllä mitään lähiruokaa!!
Keittiö täyttyikin sitten ihanasta yrttien ja mausteiden tuoksusta (kanelia, vihreätä kardemummaa, sahramia, juustokuminaa, laakerinlehteä, mantelia, neilikkaa, keltaisia rusinoita..) ja valtavasta tiskistä.
H:n tekemä sahramiriisi osoittautuikin mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi - mausteinen ja maukas. Viiniksi ostimme aiheeseen sopivasti intialaista Sula-punaviiniä, jota emme aikaisemmin olleetkaan kokeilleet. Ei hassumpaa. Sen sijaan P:n tekemästä mangosorbetista ei voi sanoa muuta kuin varoituksen sana: jos pienennät annosta, pienennä samassa suhteessa kaikkia. Nestettä taisi olla alkuperäisen kahdeksan annoksen verran, muita ainesosia kahdelle. Sunnuntaiksi kuhamureke sitruunanruohovartaissa avokadokastikkeella, jälkiruoaksi hunajainen pähkinäjugurtti. Saa nähdä, kerrotaanko siitä mitään. 

1 kommentti:

  1. Ainekset ja ohje sahramiriisiin: 5 dl basmatiriisiä (huuhtele hyvin ensin tiheällä siivilällä, sen jälkeen tunniksi kylmään veteen likoamaan, sen jälkeen vielä huuhtelu), riisien kiehautus (2l vettä+tl suolaa+rkl oliiviöljyä), anna seistä vähän aikaa, kaada ylimääräinen neste pois. Sekoita pussi sahramia 2 dl:n kiehuvaa vettä. Ruskista broilerin fileet kauniin värisiksi. Kasaa sen jälkeen pataan riisien päälle fileet, lisää 1 sipuli hakattuna, kourallinen kaltattuja ja paahdettuja manteleita, 10 kokonaista vihreää kardemummaa (siemenkotineen),kanelitanko, laakerinlehti, ½ tl juustokuminan siemeniä, hyppysellinen suolaa, kourallinen (vaaleita) rusinoita. Kaada päälle sahramivesi, älä sekoita.
    Kiehauta, alenna lämpöä reilusti ja kypsennä kannen alla (hyvin) miedolla lämmöllä kolme varttia. Enne tarjoilua päälle nokare voita.

    VastaaPoista